– Fullt mulig å forlenge lammesesongen

Nortura har i hemmelighet utviklet en metode som sørger for at kjøtt holder seg ferskt 100 dager lenger.

Lam i butikk: Både forbrukere og dagligvarekjeder etterspør lam også utenfor fårikål, pinnekjøtt og lammelår-sesongen. Fullt mulig, mener gründer. Foto: Benjamin Hernes Vogl

Overskudd av sau og lam

Ved nyttår lå det 3200 tonn saue- og lammekjøtt på lager.

Et ekstra frysefradrag på inntil 30 prosent, ga opp mot kroner 19,50 i kutt per kilo i engrosprisen i sommer.

Det førte til at lager- beholdningen var sunket til 100 tonn i august.

Prognosen for 2018 viser 1700 tonn i overproduksjon på toppen av et ventet lager på 2600 tonn ved nyttår.

– Målet er å forlenge holdbarheten. Det vil være bra for både underskudd og overskudd av blant annet lammekjøtt. Det sier Torleif Bjella, konserndirektør for vekst og innovasjon i Nortura

Ikke imponert

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
8 uker for 199,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
8 uker for 249,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
8 uker for 299,-

Neste artikkel

Stor skogbrannfare flere steder i landet i helgen