Fenalår frå Norge skal friste Frankrike

Ni kjøttbedrifter startar sjarmoffensiv for 
å eksportere den norske tradisjonsretten 
fenalår til Frankrike. Håpet er å få avtalar med franske restaurantar.

Mateksport: Norske kjøttbedrifter baud fram norske fenalår til franske forbrukarar på matfestivalen i Cambremer i Normandie i 2014. Frå venstre: Ruben Lindberg frå Bagn pølsemakeri, Eirik Pallin frå Gilde Tynset og ein fransk tolk. Foto: Anne Mette Johnsen, Animalia

Fenalår fra Norge SA

Stifta i 2012. Medeigarar er dei 
ni bedriftene Bjorli Fjellmat AS, 
Finsbråten AS, Grilstad AS, 
Grindheim AS, Nortura SA, 
Smedstuen Gård AS, Sunnmøre Kjøtt AS, Tind Spekevarer AS og Fatland AS.

Føretaket forvaltar retten til å bruke det geografiske beskyttelses-merket «Fenalår fra Norge» og skal ivareta interessene til medlemene knytt til produksjon og sal av Fenalår fra Norge både nasjonalt og internasjonalt.

Skal delta på fire festivalar og

messer i Frankrike dei komande månadene for å marknadsføre norske fenalår i håp om å oppnå eksportavtalar til den franske marknaden.

– Den franske marknaden er tøff, men fenalåra fekk fantastisk god mottaking på ein matfestival i Frankrike i fjor. Vi har derfor god tru på at vi kan lukkast med å få til eksport. Og viss vi lukkast i Frankrike, så kan avtalar med andre land kome i kjølvatnet, seier styreleiar Per Berg i Fenalår fra Norge SA.

Satsar på gourmetmarknad

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel