Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felleskjøpet og Landkreditt Bank selger seg ut av Landkreditt Finans

Felleskjøpet og Landkreditt Bank har kommet til enighet om salg av alle aksjene i Landkreditt Finans til BNP Paribas Leasing Solutions.

Landkreditt Bank og Felleskjøpet, her ved konsernsjef John Arne Ulvan, selger seg ut av Landkreditt Finans. Foto: Mariann Tvete

Det skriver Felleskjøpet i en børsmelding tirsdag ettermiddag.

Felleskjøpet eier 37,8 prosent av Landkreditt Finans som er et datterselskap av Landkreditt Bank som tilbyr leasing og salgspantfinansiering til bedrifter innen norsk landbruk. Landkreditt Bank selger også sin eierandel på 62,2 prosent.

– Vi gikk inn i Landkreditt Finans i en tid da det var viktig å sikre konkurranse og gode finansieringsløsninger for bonden. Dette har vært en god investering for Felleskjøpet og eierne våre. Det er nå funnet en kjøper av selskapet som vil sikre både fremtidig konkurranse i markedet, og gode produkter tilpasset behovene i det norske landbruket. Salget vil frigjøre kapital som kan investeres i Felleskjøpets kjernevirksomhet som leverandør av teknologi og driftsmidler til norske bønder, sier John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet i børsmeldingen.

Annonse

Kjøper er BNP Paribas Leasing Solutions som er en del av BNP Paribas som er en av verdens største banker.

Kjøpet vil formelt gjennomføres når alle offentlige godkjenninger foreligger, trolig i andre eller tredje kvartal i 2018.

Neste artikkel

Felleskjøpets første kvartal i år når ikke opp til rekordåret 2017