Vil ha dyrere kjøtt for å redusere forbruket

Nordmenn spiser nesten 30 kilo mer kjøtt i året i dag enn i 1979. Framtiden i våre hender legger skylden på lave kjøttpriser.

For mye kjøtt: – Kjøtt må bli dyrere, og vegetarmat, frukt og grønt bør bli billigere, sier, mener Anja Bakken Riise. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

FIVH har gått gjennom utviklingen i matvareforbruket til nordmenn fra 1979 og fram til 2016.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Bård Hoksrud: – Det er mange dimensjoner med hest som er interessant og viktig