Vil avle fram gris som tåler norsk fôr

Norske griser tåler ikke store mengder raps, og spiser derfor importert soya. Nå tar forskere sikte på å avle fram gris som kan spise mer av norske råvarer.

Lokalt: Målet til forskerne er at framtidens norske griser skal klare seg på mer kortreist fôr. Foto: Janne Karin Brodin

Fokus på selvforsyningsgrad og bioøkonomi gjør at fremtidens gris avles til å spise mer av norske fôrråvarer.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Lavt selvforsyningsmål kan føre til tap av biologisk mangfold