Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sirdal-eier tok imot hestene på omplasseringsgård

Sirdal-eierne, som Mattilsynet tok hestene fra forrige uke, har selv fått bestemme hvor hestene skal omplasseres. Den tidligere eieren tok også imot hestene på en av gårdene, og har selv stått for transport av flere av dem, melder NRK.

Denne hesten var ifølge Mattilsynet for mager. Bildet er tatt under et tilsyn på gården i Sirdal. Eierne ble nylig fradømt retten til å holde dyr. Foto: Mattilsynet

Det var forrige uke at Mattilsynet gikk til aksjon mot gården i Sirdal. I 13 år hadde de hatt hestene på gården og deres eiere under oppsyn. 13 år, fram og tilbake med tilsyn og pålegg, forbedringer og nye tilsyn. Ekteparet følte seg hetset. Samtidig fikk Mattilsynet stadig flere klager på dyreholdet.

Forrige uke virka det som den 13 år lange historien var slutt. Mattilsynet hadde tatt sin endelige avgjørelse - hestene skulle bort.

Eieren tok imot

Etter at hestene ble hentet, har de midlertidig vært plassert ved en travbanestall i nærheten. Denne uka skulle hestene kjøres ut til nye eiere.

Da Brit-Iren og Inge Bore fra Jæren skulle kjøre noen av hestene til nye eiere i Nybergsund, ble de tatt imot av den tidligere eieren - som akkurat har blitt fradømt retten til å ha dyr. Hun tok imot hestene.

– Jeg kjente henne ikke, men jeg forsto at det måtte være henne, så jeg hadde jo hjertet i halsen og tenkte at jeg må bare telle til ti og ikke si noen ting. Jeg hadde bare lyst til å hyle og grine. Det var forferdelig, sier Brit-Iren Bore til NRK. Ektemannen hennes Ingve sier en av hestene var i så dårlig forfatning at den knapt kunne gå, men at dette ikke så ut til å affisere kvinnen som tok imot hestene.

Fikk bestemme omplassering

Annonse

NRK skriver at denne kvinnen også hentet to av hestene fra den midlertidige omplasseringen selv, for å kjøre dem til ny eier.

Det er beklagelig, mener avdelingssjef Odd Ivar Berget i Mattilsynet, som ifølge NRK skal ha gitt beskjed om at tidligere eiere ikke skulle involveres i transporten av hestene. Ifølge ham er det de tidligere eierne som har fått stemme hvor hestene skal plasseres.

– I hovedsak samsvarer disse oppstallingene med forslag fra tidligere eier, som har foreslått dette på vegne av sin datter som de ønsker skal bli ny eier av hestene, sier Berget til NRK.

Neste artikkel

Sykdommene de frykter ved fôrimport