Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny ku funnet med kuttskader

I juli ble ti kyr i Valdres funnet med kuttskader som kan ha blitt påført av mennesker. Nå er en ny ku funnet med lignende skader i samme område.

Flere av kyrne til bonden Embrik Før ble tidligere i sommer funnet med dype kutt (bildet). Nå har en ny ku blitt funnet med uforklarlige kutt. Foto: Privat / NTB scanpix

Politiet er koblet inn etter at en ku i Etnedal i Valdres denne uken ble funnet med et kutt.

– Kua har et kutt over øyet. Vi har vært på stedet og tatt fotografier. Saken er såpass spesiell at den skal etterforskes, sier lensmann i Valdres, Kristoffer Tessem, til Oppland Arbeiderblad.

I juli ble ti kyr på en gård ikke langt unna, i Vestre Slidre, funnet med lignende kutt etter å ha gått på beite. En av kyrne var såpass skadet at halen måtte amputeres. Statens naturoppsyn mente da at det ikke kunne dreie seg om rovdyr, fordi dyrene ville ha vært mer opprevet. Ifølge bonden Embrik Før mente dyrlegen at kuttene måtte ha vært påført med en skarp metallgjenstand.

Politiet har etterforsket saken, men har foreløpig ikke funnet noen forklaring på hva eller hvem som har skadet kyrne.

Annonse

Ifølge NRK skal kua i det nyeste tilfellet ha stått på bås da den fikk skaden. Tessem sier til Oppland Arbeiderblad at bonden ikke hadde noen forklaring på hvordan skaden kunne oppstå.

Han utelukker ikke at det kan være sammenheng mellom hendelsene.

– Går det noen mennesker rundt og skader dyr vil vi få en slutt på det, sier Tessem.

Neste artikkel

Vil han ofre melkebøndene?