– Norsk mat er klimavennlig

Landbruket må også forberede seg på klimaendringer - og kutt i klimaets navn. Men noe av det viktigste for klimaet er at maten vi spiser er norsk, er mantraet fra landbruks- og klimadebatten i Arendal.

– I festtaler snakker mange om at i Norge vil vi antakeligvis få bedre vilkår for matproduksjon med klimaendringer. Det som ikke nevnes, er at risikoen for at bonden ikke vil få høstet inn resultatet av den produksjonen, er minst like stor, sa Bartnes i begynnelsen av debatten, og viste til ekstremvær som blir vanligere og vanligere rundt om i verden, og også i Norge, som følge av klimatiske endringer.

Kutt i landbruket

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel