Mindre matsvinn med riktig emballasje

Å fjerne all plast rundt maten er ikke nødvendigvis det beste for naturen. Riktig emballasje kan redusere matsvinnet og innvirke positivt på miljøet.

Altfor mye mat blir kastet, å finne bedre emballasje kan være en av løsningene. Foto: Mariann Tvete

– Emballasje, og spesielt plastemballasje får hard medfart om dagen. Det er forståelig, for den gjør stor skade i blant annet havet, men jeg skulle ønske vi kunne være mer nyanserte, sier seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel