Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mattilsynet hentet Sirdal-hestene – har vedtatt aktivitetsforbud mot eierne

Mattilsynet har vedtatt aktivitetsnekt for eierne av en gård i Sirdal. Eierne har i lang tid vært i Mattilsynets søkelys for å ha stelt for dårlig med hestene på gården.

Dette viser en av hestene som Mattilsynet tok bilder av under et tilsynet på gården i Sirdal i juni. Foto: Mattilsynet

I sommer ble det kjent at Mattilsynet hadde fått flere bekymringsmeldinger om avmagrede hester på en gård i Sirdal i Vest-Agder.

Mattilsynet har selv holdt gården under oppsyn siden 2003, og i slutten av september i år sendte Mattilsynet et varsel om forbud mot alt dyrehold på gården fordi de mente at hestene ble gitt for dårlig stell.

Tirsdag denne uken hentet Mattilsynet, med støtte fra politiet, de 37 hestene for å avvilke driften på gården, skriver avisen Agder.

Aktivitetsnekt

– Eierne fikk pålegg om aktivitetsnekt for 14 dager siden, sier avdelingssjef i Mattilsynet Sør-Rogaland, Odd Ivar Berget, til NRK.

Aktivitetsnekten innebærer at paret som driver gården ikke kan eie eller stelle dyr fra og med tirsdag,

Etter at varselet om aktivitetsnekt kom i september sa gårdbrukernes advokat Målfrid Ølberg at hun ikke kunne se at det var noe grunnlag for å fatte vedtak om aktivitetsnekt.

Annonse

Odd Ivar Berget bekrefter at de har mottatt en klage på vedtaket, men at de likevel har bestemt seg for å hente hestene.

– Vi har vurdert det slik at hensynet til dyrene er viktigere enn å vente med å gjøre noe til klagen er behandlet. Derfor henter vi hestene i dag, så tar vi klagebehandlingen i etterkant, sa Berget til NRK tirsdag.

Hestene blir nå sendt til en midlertidig oppstallingsplass mens det formelle eierskapet til de ulike hestene blir avklart.

Hest funnet skutt

Hesteeierne har selv uttalt i media via sin advokat at de har følt seg hetset etter at saken ble kjent. De mener det har blitt ført en hatkampanje mot den i sosiale medier, og anmeldte flere trusler til politiet.

I september ble det også kjent at en av hestene fra gården ble funnet skutt ikke langt fra gården. Politiet satte senere skytingen i sammenheng med klagene på dyreholdet.

Neste artikkel

Satser på millioner av gresshopper til menneskemat