Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mattilsynet hentet inn storfe fra vinterkulden

Mattilsynet tok fredag i forvaring 17 storfe fra et utmarksbeite i Aust-Agder. Dyra var tynne, fulle av gjørme og gikk uten ly for vær og vind. 

Mattilsynet tok fredag i forvaring 17 storfe fra et utmarksbeite i Aust-Agder. Illustrasjonsfoto: Bjarne Bekkeheien Aase

Dyrene ble hentet fra et utmarksbeite i Iveland kommune i Aust-Agder fredag. Eieren har fått gjentatte vedtak om å bedre forholdene for dyrene, og fra 30. oktober har mannen blitt ilagt dagsmulkt på 1.200 kroner per dag inntil han gjorde nødvendige endringer. Ingenting har hjulpet, melder Mattilsynet.

– Vi overtar ansvaret for dyra midlertidig. Eieren får kort frist til å finne andre løsninger for dyra, og han vil uansett ikke få dyra tilbake selv, sier seksjonsleder Gunn Kristin Osaland i Mattilsynet i en melding.

Dyrene beskrives som tynne og fulle av gjørme. I området de befant seg, var det ikke ly for vær og vind, og de hadde heller ikke tørr liggeplass. Mattilsynet har fått hjelp av Bondelaget i Agder til å skaffe et midlertidig oppholdssted for dyra.

Les også: Bonde fratatt retten til dyrehold etter gjentatte lovbrudd

Vil sikre velferden

– Det er så sent på året at det er nattefrost og snøfall. Eieren overser dyras behov. Vi har hentet dyra for å sikre velferden, sier Osaland i en pressemelding fra Mattilsynet.

"Eieren får kort frist til å finne andre løsninger for dyra"

Gunn Kristin Osaland, Mattilsynet
Annonse

Politiet var med da Mattilsynet hentet dyra på fredag, som ifølge Mattilsynet ofte er rutine i denne typen saker.

Dyreeieren må nå finne andre, varige løsninger for dyra: Selge dem som livdyr eller sende dem til slakting. Eier vil ikke kunne få dyra tilbake fra Mattilsynet.

Les også: Rogalandsbonde politianmeldes etter at 4.000 kyllinger tørstet i hjel

Neste artikkel

Gården er en suveren arena for læring og omsorg – bruk den!