Lokkar frå fjord og fjell

Norske delikatesser frå fjord og fjell skal gje tyskarar smaken på Noreg når Grüne Woche går av stabelen i Berlin 19.–29. januar.

Rekstad Villsau frå Sogn og Fjordane er blant dei som skal lokka tyskarar til Noreg på den store matmessa i Berlin. Foto: Anita Øygard / Innovasjon Noreg

Til Grüne Woche

Dette er nokre av utstillarane som er med på Grüne Woche i år:

Møre og Romsdal: Kami Skotholmen, Brubekken Gardsmeieri, Drågen Smokehouse, Romsdalsgårdene, Smia Mett og Go.

Sogn og Fjordane: Hjørnevikbua restaurant, Reksta Villsau, Marås Hjort, Opplev Undredal, Svanøy Røykeri.

Hordaland: Utne Hotel, Alde Sider, Tekslo Seafood, Myrdal Gard, Voss Gardsslakteri.

Rogaland: Lothes Mat og Vinhus, Energihotellet, Nyyyt AS, Fjordfegarden, Grønvik Gard.

Telemark: Fjellbryggeriet AS, Skreppa AS, Visit Telemark.

Buskerud: Bardøla høyfjells­whotell, Beitostølen resort, Hallingdal lokalmat AS.

Oppland: Moe gard, Nasjonalparkriket, Ruten fjellstove, Små vesen AS, Stengsgård, Stølsvidda AS, Visit Valdres.

Spennvidda til dei norske bidraga er stor. Kvar av dei tre regionane har utarbeidd eigne menyar og vil servera smaksprøvar med lokale delikatesser. Smaksprøvane inneheld både tradisjonsmat og mat og smakar sett saman på nye måtar.

Nye smakar

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Bønder råka hardt i flaumen: – Du blir så liten