Japansk og eksklusivt i Aremark

I Aremark i Østfold driver Hans Dagrød med oppdrett av den japanske kvegrasen wagyu.

Japansk rase: Hans Dagrød med sin 800-kilos wagyuokse. – Den skal få vokse ennå litt til, sier matfar. Kompisen veide 480 kilo som slakt. Foto: Siri Juell Rasmussen

Wagyu

Betyr «japansk ku».

Norsk wagyu er det nærmeste vi kommer den berømte kobebiffen.

Kobebiffen er kjent for sin spesielle fettmarmorering.

Ekte kobebiff har gått for over 16.000 kroner kiloet.

I Norge har importert wagyukjøtt blitt solgt for 3600 kroner kiloet

Foreløpig drives oppdrettere av wagyu i Rogaland, Østfold, Opplad og Hedmark.

– 800 kilo, anslår matfar Hans Dagrød, og klør gromgutten i den tjukke, svarte pelsen.

Det ypperste

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

100 dager for 100 kr

Helg + Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
100 dager for 100 kr

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
100 dager for 100 kr

Neste artikkel

Setter søkelys på døden med utstillinger i kafeer