Japansk og eksklusivt i Aremark

I Aremark i Østfold driver Hans Dagrød med oppdrett av den japanske kvegrasen wagyu.

Japansk rase: Hans Dagrød med sin 800-kilos wagyuokse. – Den skal få vokse ennå litt til, sier matfar. Kompisen veide 480 kilo som slakt. Foto: Siri Juell Rasmussen

Wagyu

Betyr «japansk ku».

Norsk wagyu er det nærmeste vi kommer den berømte kobebiffen.

Kobebiffen er kjent for sin spesielle fettmarmorering.

Ekte kobebiff har gått for over 16.000 kroner kiloet.

I Norge har importert wagyukjøtt blitt solgt for 3600 kroner kiloet

Foreløpig drives oppdrettere av wagyu i Rogaland, Østfold, Opplad og Hedmark.

– 800 kilo, anslår matfar Hans Dagrød, og klør gromgutten i den tjukke, svarte pelsen.

Det ypperste

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Dette er kandidatene til årets lokalmatgründer