– Hubbard-kyllingen er overlegen på alle våre velferdsindikatorer

For å sikre bedre dyrevelferd, bytter Rema 1000s kyllingprodusenter ut sin vanlige kylling med en fransk super-kylling.

Dyrevernalliansens prosjektleder, veterinær Julie Grell, med en Hubbardkylling. Dyrevernalliansen har samarbeidet med Rema 1000 og Norsk Kylling i to år for å bedre dyrevelferden. Foto: Iselin Linstad Hauge/Dyrevernalliansen

Hubbard JA787

Hubbardkyllingen kommer fra Frankrike, er en «medium saktevoksende kyllingrase».

Lever 30 prosent lenger, vokser 20 prosent saktere enn «vanlig» norsk kylling.

Rema-eide Norsk Kylling har innført rasen til Norge.

Innen utgangen av 2018 vil alle kyllingprodukter som produseres av Norsk Kylling være Hubbard-kylling.

Den nye kyllingen har allerede vært testet ut hos enkelte produsenter i 15 måneder. I løpet av året skal alle de 150 kyllingprodusentene til Norsk Kylling bytte til den nye typen fugl.

Stor forskjell

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Dansk biolog: – Man har satt til side all etikk i jakten på villsvin