– Hubbard-kyllingen er overlegen på alle våre velferdsindikatorer

For å sikre bedre dyrevelferd, bytter Rema 1000s kyllingprodusenter ut sin vanlige kylling med en fransk super-kylling.

Dyrevernalliansens prosjektleder, veterinær Julie Grell, med en Hubbardkylling. Dyrevernalliansen har samarbeidet med Rema 1000 og Norsk Kylling i to år for å bedre dyrevelferden. Foto: Iselin Linstad Hauge/Dyrevernalliansen

Hubbard JA787

Hubbardkyllingen kommer fra Frankrike, er en «medium saktevoksende kyllingrase».

Lever 30 prosent lenger, vokser 20 prosent saktere enn «vanlig» norsk kylling.

Rema-eide Norsk Kylling har innført rasen til Norge.

Innen utgangen av 2018 vil alle kyllingprodukter som produseres av Norsk Kylling være Hubbard-kylling.

Den nye kyllingen har allerede vært testet ut hos enkelte produsenter i 15 måneder. I løpet av året skal alle de 150 kyllingprodusentene til Norsk Kylling bytte til den nye typen fugl.

Stor forskjell

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel