Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er finalistene i Årets unge bonde

Nå er fem unge bønder stemt fram til finalen i Årets unge bonde-kåringen.

Her er de fem unge bøndene som er igjen i kampen om å bli Årets unge bonde.

Cecilie Nilsen, Markus Heiberg, Lars Johan Flatebø, Einar Kiserud og Marthe Bogstad står nå igjen i kampen om å bli Årets unge bonde 2017, etter at de gikk videre fra semifinalen hvor 15 av de totalt 453 nominerte var samlet.

De fem som nå er i finalen er de som fikk flest stemmer i semifinalen. Nå er det opp til en ekspertjury som ledes av landbruks- og matminister Jon Georg Dale å kåre en vinner blant de fem.

Tidligere vinnere

2016: Ingve B. Berntsen, Rogaland

2015: Mats Hegg Jacobsen, Troms

2014: Tor Jacob Solberg, Østfold

2013: Terje Uv, Sør-Trøndelag

2012: Per Magnus Værdal, Nord-Trøndelag

2011: Elisabeth Holand, Nordland

2010: Roar Lima Grødeland, Rogaland

– De nominerte til Årets unge bonde representerer akkurat den typen bønder vi trenger for å møte fremtidens utfordringer innen landbruk og matproduksjon, sier jurymedlem og direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth, i en pressemelding.

Tøff oppgave

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge og Felleskjøpet Agri.

Kriteriene for å kunne bli kåret til Årets unge bonde er at bonden må være en matprodusent på under 35 år som er et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. I år ser juryen spesielt etter bønder som driver gården på en innovativ og fremtidsrettet måte.

– Juryen har en meget tøff oppgave foran seg. Det er fem sterke kandidater, som alle oppfyller kravene til å bli Årets unge bonde. Det blir nok den som har det lille ekstra som stikker av med seieren, sier Krohn Traaseth.

Dette er de fem finalistene

Marthe Bogstad, 27 år, Akershus. Driver produksjon av melk og kjøtt. Fikk 722 stemmer i semifinalen

– Det er veldig overraskende å være i finalen. Jeg er veldig stolt og ydmyk over at folk har stemt meg videre. Det betyr veldig mye å være nominert til Årets unge bonde. Det at jeg driver gården min på en måte som blir likt og lagt merke til er veldig morsomt, sier Bogstad.

Markus Heiberg, 34 år, Finnmark. Driver melk- og kjøttproduksjon. Fikk 614 stemmer i semifinalen.

Annonse

– Det å sette fokus på unge bønder er viktig og denne konkurransen gjør det ekstra stas å være ung bonde. Jeg prater alltid positivt om landbruksnæringen, det er et spennende yrke og det at vi har samvirkebedrifter gjør at jeg tør å investere for fremtiden. Dersom jeg vinner skal jeg til Legoland, sier Heiberg.

Cecilie Nilsen, 32 år, Vest-Agder. Driver med storfe og alpakka. Fikk 571 stemmer i semifinalen.

– Jeg er stolt over det vi driver med på gården, og det er hyggelig og motiverende å bli sett. Som både produsent av kvalitetsmat og gründer, håper jeg å kunne være til inspirasjon for andre, sier Nilsen.

Lars Johan Flatebø, 28 år, Hordaland. Driver med melkeproduksjon og framfôring av okser. Fikk 551 stemmer i semifinalen.

– Det er veldig kjekt å bli stemt fram som én av fem finalister. Takk til alle som har bidratt til det. Å være nominert til Årets unge bonde blir mer og mer stas når man får så mange kjekke tilbakemeldinger som jeg har fått, sier Flatebø.

Einar Kiserud, 34 år, Østfold. Driver økologisk kjøtt- og melkeproduksjon. Fikk 507 stemmer i semifinalen.

– Å være nominert til Årets unge bonde betyr at jeg får mulighet til å vise hvilke muligheter som finnes i landbruket. Jeg håper selvfølgelig andre vil bli inspirert, sier Kiserud.

Neste artikkel

Et lappeteppe uten grønt