Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frykter at ulv er på vei til beiteområde – tillater skadefelling

Fylkesmannen i Oslo og Akershus har tillatt skadefelling av en ulv de frykter kan være på vei inn i et område med 3500 sauer på beite.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

En ulv ble fredag sett på et viltkamera nord for Brårud i Nes kommune i Akershus, rett ved grensen til Eidsvoll.

Mandag i forrige uke en ulv oppdaget på et viltkamera lenger sør i kommunen. Fylkesmannen i Oslo og Akershus kan ikke utelukke at det dreier seg om samme ulv, og frykter nå at den kan være på vei inn i et beiteprioritert område utenfor ulvesonen som utgjøres av de østlige delene av Eidsvoll, Stange, deler av Nes og Nord-Odalen, hvor det hver sommer slippes rundt 3500 sauer.

Derfor har Fylkesmannen nå gitt skadefellingstillatelse på en ulv i hele Eidsvoll og den delen av Nes kommune som ligger utenfor ulvesonen nord for Glomma fram til mandag klokken 12.

Annonse

«Hvis ulv kommer inn i området øst i Eidsvoll, så viser erfaringer fra de tre foregående årene at forsøk på uttak av ulv på sommerstid er svært utfordrende og kostnadskrevende. Det er imidlertid opplyst Fylkesmannen om at det ved Vorma er steder hvor ulv har krysset tidligere og hvor fellingslaget den nærmeste tiden med relativt få ressurser vil kunne overvåke området.», skriver Fylkesmannen i fellingstillatelsen.

Neste artikkel

Uønsket sommergjest på Jomfruland