Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bøndene lot Tine kjøre under blokaden

Bøndene blokkerer utkjøringen av matvarer fra kjedene fredag morgen, men lar Tines lastebiler kjøre.

Lars Petter Bartnes i Bondelaget sier at målet med aksjonen er å ramme dagligvarekjedene. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Over hele landet har bønder i dag aksjonert i forbindelse med jordbruksoppgjøret. Ved 25 matlagre blokkerte aksjonister fra Norges Bondelag fredag morgen utkjøring av varer for å hindre at varene kommer ut i butikkene. Bøndene valgte selv å avslutte aksjonen klokken 9.

Leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes sier til NTB at Tines lastebiler likevel har fått kjøre, ettersom det er dagligvarekjedene de ønsket å ramme med aksjonen.

Tine sier at de likevel ble berørt av blokaden.

– Det er riktig at de ferske produktene går direkte til butikk, men ettersom ost går gjennom grossist er også Tine berørt av blokkaden, sa Sindre Ånonsen, kommunikasjonssjef i Tine, til Nationen like før det ble kjent at bøndene avsluttet blokaden.

Annonse

– Vi forstår at det er engasjement rundt landbrukspppgjøret og rammevilkårene for norsk matproduksjon, men vi synes samtidig det er uheldig at forbrukerne rammes gjennom aksjonsformen som er valgt, sier Ånonsen.

Mellom 200 og 300 bønder hadde planlagt å blokkere utkjøringen av varer fra Norgesgruppen, Coop og Remas grossistlagre over store deler av landet fredag morgen. Blokadene er en protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.

– Vi vil synliggjøre at norsk mat ikke er en selvfølge, sa Bartnes til NTB torsdag kveld.

Neste artikkel

Dale tvinges til grilling om bondeoppgjøret