Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bøndene får støtte fra LO

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) mener bøndene krever for mye, men bøndene får støtte fra LO.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (t.v.) og Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, etter en pressekonferanse om resultatet av forhandlingene i jordbruksoppgjøret i Landbruks- og matdepartementet i Oslo tidligere i måneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Bøndene brøt forhandlingene etter tilbud om høyere lønnsvekst enn andre. I respekt for moderasjonen i lønnsoppgjørene er det viktig å også ha moderasjon i landbruksforhandlingene i år, sier Dale.

Men leder Jan-Egil Pedersen i LO-forbundet Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) mener kravet fra bøndene er helt innenfor.

– Stortinget har sagt at man skal utjevne forskjellen mellom inntektene til bøndene og resten av samfunnet. Da må de få noe mer hvert år for å ta igjen gapet.

Annonse

Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret varte i tre timer fredag morgen. I alt blokkerte bøndene 26 grossistlagre over hele landet. Sinnet skyldes at bøndene synes statens tilbud var milevis unna det som trengs.

–Vi har minstelønnsgaranti som gir større lønnstillegg for dem som tjener mindre, på samme måte må bøndene kunne få ekstra noen år, sier Pedersen.

Neste artikkel

En saga blått for bøndene