Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bilførere kjører på lam og stikker av

En bonde på Hadeland har den siste tiden opplevd at seks av lammene hans har blitt påkjørt av biler. Kun én av bilførerne har sagt ifra til bonden.

Farlig: Sauer som ferdes langs veien, er utsatt for fare. En sauebonde ber bilister ta kontakt hvis det skulle skje et uhell. Arkivfoto: Siri Juell Rasmussen

– Alle lammene er påkjørt i undergangen ved Brovoll, på veien som går under E16, etter tunnelen over mot Gardermoen. Her er det veldig oversiktlig og heller ikke mulig å kjøre fort, så jeg er ganske sikker på at bilistene har merket at de har kjørt over et lam, sier bonde Iver Ulven til avisa Hadeland.

Ber folk melde ifra

Han reagerer på at lammene potensielt kan bli liggende lenge og pines når han ikke får beskjed om at de har blitt kjørt på, og utelukker heller ikke at lammene kan ha blitt påkjørt med vilje. Vegtrafikkloven forplikter også bilførere å stoppe og hjelpe dyr som har kommet til skade ved trafikkuhell.

– Det skal ikke være vanskelig å melde fra. Alle mine sauer, både store og små, er øremerket med mitt navn og telefonnummer. Så det finnes ingen unnskyldning for ikke å ringe, sier Ulven.

Dyrevelferd

Annonse

Han understreker at fortvilelsen over påkjørslene ikke handler om økonomi, selv om han taper 2000 kroner på hvert lam som dør.

– Dette handler utelukkende om dyrenes velferd. Kjører du på et levende vesen, så melder du fra. Så enkelt er det. Vi får bare håpe disse bilistene melder fra dersom de kjører på en unge.

Neste artikkel

Store landbruksskader og stigende dødstall som følge av uværet Florence