Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Avslutter resultatløs hundejakt på ulv

Tre svenske revehunder har vært på Hadeland for å brukes i jakta på ulven som har tatt 120 sau - for første gang i skadefellingsjakt. Men allerede denne uka reiser hundene hjem igjen.

Landbruksminister Jon Georg Dale (til venstre i midten), statsminister Erna Solberg og Erik Ola Helstad fra SNO hadde alle sammen forhåpninger om at hunder kunne hjelpe fellingslaget med å finne ulven som har herja på Hadeland. Søket har vært resultatløst. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Lørdag skrev Nationen om Ragnar og de andre innleide jakthundene på Hadeland, som skulle brukes for å finne ulven som de siste ukene har tatt 120 sau i området.

Resultatløst

Men allerede denne uka reiser Ragnar og resten av hundekobbelet hjem igjen, med sine svenske hundeførere. De har nemlig vært på Gran i Hadeland, som har hatt størst tap, i nesten en uke uten resultat.

– Vi har ikke funnet spor eller ferske skader, og derfor avslutter vi nå mobiliseringa, sier fellingsleder Lars Gangås til NRK. Da Nationen var på besøk torsdag, uttrykte flere av de frammøtte håp om at hundene kunne sørge for at ulven ble funnet. Det er fellingstillatelse på to ulver i området til og med tirsdag.

Hundene har foreløpig ikke gjort så mye annet enn å være en attraksjon for statsministeren såvel som lokale sauebønder og skoleklasser. Det ble funnet kadavre i helga, men de hadde da ligget en god stund, og kunne derfor ikke regnes som ferske. Det er heller ikke funnet andre spor etter ulven, men både Gangås, landbruksminister Jon Georg Dale og de lokale jegerne har understreket at det er svært vanskelig å jakte på ulv på barmark om sommeren.

Tror ulven er gått videre

Annonse

Hundene har, på grunn av manglende funn av spor, altså ikke fått muligheten til å få vist fram instinktene i jakta på ulven. Bruken av hund i denne omgang ble også omtalt som et forsøk, og regjeringa har åpna for å ta i bruk hund senere dersom det skulle vise seg vellykka denne gangen.

Siden ingen har snett snurten av ulven eller spor etter nye herjinger, tror SNO at ulven kan ha beveget seg videre.

– Vi har begynt å tvile på at ulven fremdeles er i dette området, sier Gangås til NRK.

Neste artikkel

Uønsket sommergjest på Jomfruland