Antibiotikabruk tredoblet uten fisk

I Norge brukes det 3,1 mg antibiotika per kilo produserte kjøtt, men tallet tredobles uten fisk i regnestykket.

I 2015 brukte norsk oppdrettsnæring kun i overkant av 300 kilo, i forhold til det samlede forbruket i matproduksjonen på 5800 kilo. Bildet er fra den økologiske lakseprodusenten Flakstadvåg laks. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Antibiotikatilgangen begynner å spises opp, utvikling av nye er vanskelig, og til og med i Norge har tallet på pasienter som må settes på isolat økt kraftig.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

3 måneder for 599,-

Helg + Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
3 måneder for 649,-

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
3 måneder for 749,-

Neste artikkel