Vegetardag med kjøtt på beinet

– Vi har aldri spist mer kjøtt enn det vi gjør i dag, samtidig ser vi at fiskeforbruket går ned. Det er en økende interesse for å redusere kjøttinntaket som er motivert av helse, miljø og dyrevelferd. Parallelt med dette ser vi flere faktorer som fremmer økt kjøttforbruk. Et eksempel er matreklame. Det er ingen annen kategori det blir reklamert mer for enn kjøtt. Den tradisjonelle bondekosten besto av veldig lite kjøtt. I 1860 spiste hver nordmann i gjennomsnitt seks kilo kjøtt i året, i dag spiser vi rundt 76 kilo hver.

– Hva med grønnsakenes tilstand?

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel