Linseprinsen

Den kanadiske gründeren Murad al- Katib er trur han sit på ein av nøklane for å skaffe nok mat til verda i framtida. Denne veka var han i Oslo for å ta imot ein pris for å ha skaffa 700 millionar måltid til syriske flyktningar.

Linser og flyktningar: Murad al Katib har levert linser, kikerter og andre matvarer nok til 700 millionar måltid for syriske flyktningar. Foto: Siri Juell Rasmussen

Murad al Katib

Alder: 44

Yrke: Administrerande direktør for AGT Food and ingredients, eit Canada-baser selskap som driv med distribusjon, sal og prosessering av linser, kikerter og andre belgfrukter. Selskapet har 41 fabrikkar og driv verksemd over heile verda. 25 prosent av alle linsene i verda er innom AGT sine fabrikkar.

Aktuell: Er i Oslo for å ta imot prisen Oslo Business for Peace Award som han får for sin innsats for syriske flyktningar.

Sjølv omtalene han seg som ein landsens mann, oppvaksen i Davidson, ein tettstad med 1200 sjeler midt ute på den kanadiske prærien. Begge foreldra var tyrkiske innvandrarar. No er han sjef for eit imperium som sel linser, bønner og kikerter. Og han har trua på at han sit med ein viktig brikke for å løyse eit av verdas aller mest presserande problem; FN ventar at folketalet i verda vil nå 9,7 milliardar i 2050. Korleis kan det vere mogleg å skaffe nok mat til alle desse menneska på ein måte som er miljøvenleg og berekraftig?

Mat til flyktningar

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

100 dager for 100 kr

Helg + Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
100 dager for 100 kr

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
100 dager for 100 kr

Neste artikkel

Vil han ofre melkebøndene?