Nye veier til Norges-turisme

Statens vegvesens Turistvegsatsing har fått en stadig tydeligere plass på det globale kartet over internasjonale reiselivsattraksjoner.

Varanger: Steilneset minnested i Vardø, Nasjonal turistveg Varanger. Arkitekt Peter Zumthor. Både arkitekt, minestedet og turistvegene var tema i et fullsatt Guggenheim museum i New York i februar. Foto: Harald Bech-Hanssen

Nasjonale turistveger

Nasjonale turistveger skal Norge gjøres til et enda mer attraktivt reisemål som bidrar til å styrke næringslivet og bosettingen i distriktene.

Til sammen skal det investeres 3,5 milliarder kroner på satsingen, som blant annet involverer 10 fylkeskommuner, 64 kommuner og lokalt næringsliv. Kilde: Statens Vegvesen

Allerede i februar var Norwegian Scenic Routes, som attraksjonen heter internasjonalt, tema på legendariske Guggenheim Museum i New York. Her var oppmerksomheten spesielt rettet mot de to turistveiattraksjonene Steilneset i Varanger og Allmannajuvet i Ryfylke. Begge er tegnet av den verdensberømte arkitekten Peter Zumthor på oppdrag av Statens vegvesen.

På turné

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

3 måneder for 599,-

Helg + Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
3 måneder for 749,-

Neste artikkel

Posten vil dele ut post annenhver dag fra 2020 – Et nådestøt hvis det gjennomføres