Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå er det fritt fram for norsk økolaks i EU

EUs økologiregelverk er nå tatt inn i EØS-avtalen. Dermed kan Norge igjen selge økologisk laks til EU. 

Nationen
Publisert: 17.03.17 14:36

– Dette er ikke minst godt nytt for forbrukerne, som stiller høye krav og er opptatt av kvalitet, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Den politiske dragkampen om økologiregelverket pågikk i åtte år. Det var EU som til slutt vant, mens Norge og Island måtte gi opp håpet om å få unntak fra enkelte av reglene.

Saken ble politisk avklart tidligere i vinter, og fredag ble de 41 rettsaktene i økologiregelverket formelt innlemmet i EØS-avtalen.

Det betyr også at det er slutt på importstansen som flere EU-land har innført mot norsk økologisk laks.

– Jeg er glad for at våre partnere i EØS har innsett hvor viktig det er med felles standarder, sier EUs landbrukskommissær Phil Hogan.

– Kommisjonen vil aldri godta noen form for utvanning av våre høye standarder for produkter som produseres, importeres og markedsføres som økologiske. Det er vår rolle å verne om forbrukernes tillit og garantere for påliteligheten til EUs økologiske merke, sier han.

Europaminister Frank Bakke-Jensen (H) sier han forventer at handelen skal gå som vanlig allerede "i morgen".

(©NTB)Du må ha en Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto for å debattere. Vis omtanke og hensyn. Debatten redigeres i ettertid. HER er oversikten over debattreglene.
comments powered by Disqus
Annonse