Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hurtigruten skal undersøkes av ESA

EFTAs overvåkingsorgan ESA skal undersøke om Hurtigruten har fått for mye betalt for tjenester selskapet utfører for det offentlige.

NTB
Publisert: 09.12.15 16:06 | Oppdatert: 10.12.15 09:09

Dette omfatter kontrakten med norske myndigheter for perioden 2012-2019, og ESA har mottatt to klager.

Klagerne hevder blant annet at Hurtigruten mottar betydelig mer støtte enn i forrige kontraktsperiode, og at Hurtigruten mottar kompensasjon for passasjerplasser som skulle inngått i det offentlige transporttilbudet, men som isteden selges til cruisepassasjerer, opplyser ESA onsdag.

– ESA har besluttet å åpne en formell undersøkelse for å avklare om Hurtigruten er blitt overkompensert i strid med reglene for offentlig støtte i EØS-avtalen. ESA vil også undersøke om alle som ønsker å reise med Hurtigruten, har reell tilgang til det offentlige transporttilbudet, sier ESA-president Sven Erik Svedman.

Beslutningen om å åpne formell undersøkelse betyr ikke at ESA har konkludert i saken, blir det understreket.

I 2011 konkluderte ESA med at Hurtigruten hadde mottatt ulovlig statsstøtte. Den gangen dreide det seg om en ekstrabevilgning fra staten i 2008 på 181 millioner kroner som overvåkingsorganet mente var i strid med EØS-avtalen. (©NTB)Du må ha en Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto for å debattere. Vis omtanke og hensyn. Debatten redigeres i ettertid. HER er oversikten over debattreglene.
comments powered by Disqus
Annonse