Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EU-forhandler krever mer seriøsitet fra britene

EUs brexit-forhandler Michel Barnier krever at Storbritannia begynner å forhandle mer seriøst og frykter dårlig tid.

EU-forhandler Michel Barnier (t.v.) og den britiske forhandleren David Davis (t.h.) under en pressekonferanse i Brussel mandag. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix

– For å være ærlig så er jeg bekymret. Tiden går fort. Vi må begynne å forhandle seriøst, sa Barnier da han ønsket sin britiske motpart, David Davis, velkommen til den tredje runden i brexit-forhandlingene mandag.

Forhandlingsrunden foregår i EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel.

Barnier mener at britene ennå ikke har gjort rede for klare standpunkter i forhandlingene, selv om de har utarbeidet en rekke dokumenter om hva de ønsker.

– Jo fortere vi fjerner tvetydigheten, desto fortere vil vi være i stand til å diskutere det framtidige forholdet og overgangsperioden, sier Barnier.

• Les også: Tredje runde i ringen for Storbritannia og EU

Annonse

Davis på sin side forsvarte den britiske regjeringens forsøk på å forklare sine standpunkter, og han framholdt at dokumentene er resultat av «hardt arbeid og detaljert tankearbeid».

EU og Storbritannia er fortsatt dypt uenige i hva de bør bli enige om først, Storbritannias framtidige forhold med EU eller prisen britene vil måtte betale for skilsmissen.

Etter at utmeldingsprosessen startet, har partene to år på seg til å forhandle fram en avtale som skal regulere forholdet mellom EU og Storbritannia når EU-traktatene ikke gjelder lenger.

Neste artikkel

Britiske bønder ber om brexit-garanti