Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EU forbereder seg på mulig Brexit-fiasko

EUs sjefforhandler Michel Barnier innrømmer at det er laget beredskapsplaner om Brexit-samtalene med Storbritannia går i lås.

EUs sjefforhandler Michel Barnier bekreftet fredag at han har gitt britene to uker til å komme med nye innrømmelser i forhandlingene om Storbritannias sorti fra unionen. Foto: Virginia Mayo / AP.

– Det er ikke mitt foretrukne alternativ, men det er en mulighet. Alle må planlegge for det, både medlemslandene og bedrifter. Vi forbereder oss også teknisk på det, sier Barnier til den franske søndagsavisen Le Journal du Dimanche (JDD).

Barnier bekreftet fredag at han har gitt britene to uker til å komme med nye innrømmelser i forhandlingene om Storbritannias sorti fra unionen.

Uten slike innrømmelser truer EU med å nekte å åpne fase to av forhandlingene i desember, slik planen har vært. EU er spesielt ute etter tydeligere pengeløfter fra britene.

Barnier har anslått at en avtale om vilkårene for utmelding må være på plass innen oktober 2018 hvis Storbritannia og EU skal rekke å ratifisere den innen fristen.

Annonse

29. mars 2019 går Storbritannia automatisk ut av EU, med mindre partene enstemmig blir enige om en utsettelse.

Der var i fjor sommer at 51,9 prosent av britiske velgere stemte for å melde Storbritannia ut av EU.

(©NTB)

Neste artikkel

Erna Solberg frykter Norge skal havne bak i brexit-køen