Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bakke-Jensen: – Gleder meg til å overta

– Jeg er overbevist om at du blir en god statsråd, sa avtroppende EØS- og EU-minister Elisabeth Vik Aspaker (H) da hun overlot nøkkelen til kontoret sitt til partifellen Frank Bakke-Jensen.

Frank Bakke-Jensen overtar som EØS- og EU-minister etter Elisabeth Vik Aspaker. Her under nøkkeloverrekkelse i Utenriksdepartementet tirsdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

51 år gamle Bakke-Jensen har representert Finnmark Høyre på Stortinget siden 2009. Denne perioden har han sittet i næringskomiteen, og han har vært Høyres fiskeripolitiske talsmann. Tirsdag overtok han jobben som EØS- og EU-minister.

– Du kommer til et departement med dedikerte, kunnskapsrike og hardt arbeidende ansatte. Jeg ønsker deg all mulig lykke til, sa Vik Aspaker før hun overleverte kontornøkkelen til sin etterfølger tirsdag ettermiddag.

Overraskende spørsmål

Bakke-Jensen, som kommer fra Båtsfjord i Finnmark, takket 54-åringen for jobben hun har gjort.

– Og tusen takk for gode ord. Dette blir kjempespennende, og jeg gleder meg veldig til å overta, sa han.

Les også Kato Nykvists kommentar om Bakke-Jensen: Mannen som hatet ostetoll

Den nye EØS- og EU-ministeren forteller at han ikke ble oppringt av Erna Solberg med spørsmål om han ville bli minister, men han ble bedt om å komme hjem til henne.

Annonse

– Hun sa hun hadde et spørsmål til meg. Jeg trodde vi skulle diskutere pelsdyrmeldingen, for vi er ikke helt enige der, sier Bakke-Jensen.

Brexit vil prege arbeidet

Han trekker fram brexit som noe som i stor grad kommer til å prege det han skal gjøre i året som kommer.

– Erna har opprettet denne statsrådsposten fordi det er viktig at vi er til stede i EU, og brexit blir et veldig viktig tema, sier 51-åringen.

Les også: Europarørsla fryktar nedprioritering etter nytt statsrådsskifte

Elisabeth Vik Aspaker blir ny fylkesmann i Troms. Hun ble utnevnt i 2014, men da opplyste Kommunal- og regionaldepartementet at hun tidligst vil kunne tiltre etter at inneværende stortingsperiode er ferdig høsten 2017.

Neste artikkel

EU sier ja til Bayers oppkjøp av Monsanto