Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Venter spent på ny skole

Elevene på Søgne trives med mulighetene på skolen, og snart blir det enda bedre.

Klasse Vg2
Publisert: 02.03.17 00:00

Naturbrukslever anbefaler kombinasjon av praktisk læring og muligheten for studiekompetanse.

Søgne videregående skole er en liten skole lokalisert ca. 20 minutters kjøretur vest for Kristiansand og ca. 2 km fra Tangvall som er sentrum i Søgne kommune. Skolen ligger idyllisk til i naturskjønne, historiske og landlige omgivelser i tett tilknytning til Søgne gamle kirke.

Bjørnstjerne Bjørnson hadde i flere år tilknytning til stedet siden faren var prest i Søgne gamle kirke, og familien bodde på prestegården.

Nationen samarbeider med skoleelever ved grønne linjer over hele landet om Skolegrønt-serien. Artiklene i serien er skrevet av elevene, ikke av Nationens journalister.

Fin kombinasjon

Skolens studietilbud er Naturbruk og Teknikk og industriell produksjon (TIP) for Vg1. På Vg2 kan du velge mellom tre alternativer; Hest- og hovslager, Landbruk og gartneri og Anleggsgartner. Noen elever går deretter ut i lære og tar fagbrev, mens de fleste tar Vg3 for å få studiekompetanse. Elevene kan da velge mellom naturforvaltning eller påbygg.

Ny skole på gang

«En egen hundelinje står høyt på ønskelista.»

Naturbruk er en fin linje å gå på fordi det er mye praksis. Det passer for dem som liker friluftsliv, liker å jobbe praktisk og er glad i dyr. Vi får masse kunnskap om naturen, gårdsdrift, skogsdrift og dyr og har samtidig mulighet for å få studiekompetanse. Dette er en fin kombinasjon. Teoriundervisning foregår i klasserom, men vi pleier også å dra inn teorien i selve praksisarbeidet.

Skolemiljøet på Søgne vgs. er godt. Alle vet hvem alle er, og elevene kjenner godt lærerne. Det er fint å kunne gå med praktisk arbeidstøy på skolen. Dette er avslappende og reduserer klespresset.

Ny skole

Det skal bygges ny videregående skole på Tangvall som skal stå ferdig i 2024. Selv om det er noen år til er planleggingen godt i gang. Den nye skolen skal ha plass til ca. 600 elever og ha tilbud om flere studieretninger enn den har i dag. Naturbruk skal være en av disse studieretningene. Det er viktig at det blir flere studieretninger å velge mellom og at det blir flere valgmuligheter innen naturbruk.

En egen hundelinje står høyt på ønskelista. Dette vil gjøre det mer attraktivt for elever å søke skolen. Når skolen blir ny og større er det viktig å bevare det gode samholdet og trivselen det er på skolen i dag.

På den nye skolen vil mye av praksisundervisningen innen naturbruk foregå på der skolen er i dag. Nye praksislokaler skal bygges allerede i 2018. Bedre utstyr og lokaler vil også være med på å gjøre skolen mer attraktiv.

Økologisk satsing

Hele gårdsdriften på skolen legges nå over til økologisk drift. Omleggingen vil ta fra1 – 3 år. Elevene deltar aktivt i denne prosessen, og i første omgang er det elevene som går på landbruk og gartneri som er mest involvert. De har deltatt aktivt i øko-uka i Agder og hatt eget økoprosjekt. Alle elever og ansatte skal bli involvert i den økologiske satsingen – og det skal vises at vi blir en økologisk skole.Annonse