Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vanskelige kjøreforhold i julehelgen

Fra torsdag fram til julehelgen vil været over hele Norge preges av lavtrykk. For dem som skal på hjemreise over fjellet, kan det bety vanskelige kjøreforhold.

En bil og syklist på snøføre i Dronning Eufemias gate i Oslo onsdag morgen. Kraftig snø, regn og vind fører til vanskelige kjøreforhold i store deler av landet onsdag. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

På Sør- og Østlandet er det ventet sterk kuling og snøbyger, samt vind enkelte steder. Tykk tåke kan føre til isete veier, og i indre strøk vil nedbøren bli til snøbyger. Det kan føre til vanskelige kjøreforhold.

Haukelifjell brøytestasjons vaktleder Olav Stana mener reisende i Telemark bør reise enten med en gang eller etter julaften.

– Jeg ville reist med en gang. Ellers ville jeg ventet til lillejulaften, grytidlig på dagen. Fra midnatt og utover er det meldt varmegrader og regn. Hvis prognosene slår til, så har vi ikke kolonnekjøring når det regner, sier Stana til NRK.

Vakthavende meteorolog i Sør- og Østlandet, Per Egil Haga, mener problemet imidlertid er avtakende.

– De kommende dagene vil det for det meste være oppholdsvær på Østlandet, og temperaturen vil ikke være så lav, sier han.

Torsdag og fredag kan Vestlandet vente seg stiv til sterk kuling, samt regn- og snøbyger. Vindstyrken avtar fredag ettermiddag, og ifølge vakthavende meteorolog i Vestlandet og Midt-Norge, Gunnar Livik, er det et godt tidspunkt for reisende å få unnagjort bilkjøringen på.

Annonse

– Det er da brøytemannskap vil ha de beste forholdene, sier Livik.

I Midt-Norge er det ventet regnbyger langs kysten, samt snøbyger i indre og høytliggende strøk. Møre og Romsdal kan få mildere luft, men regn i lavlandet tidlig på julaften.

Nordover i landet vil det mange steder være kraftige snøbyger.

– I Nord-Norge må folk belage seg på en god del snømåking de kommende dagene. Hovedbudskapet er at Nord-Norge stort sett vil få en hvit jul, sier vakthavende meteorolog i Nord-Norge, Erik Samuelsen.

Neste artikkel

Regjeringa vil halde fram med differensiert arbeidsgivaravgift