Norsk ost har blitt en verdenssensasjon

«Kraftkar» fra Tingvoll har sprengt alle grenser – og er i høst kåret til planetens aller beste ost. Over hele verden rettes søkelyset mot norsk mat og landbruk.

Utvider ikke: Selv om ostebonde Kristin Waagen (bildet) i Tingvoll har verdens beste ost, og kjempelange ventelister utvider hun ikke produksjonen. Her lagres «Kraftkar»-ostene tett i tett i minst seks måneder. Foto: Bård Bårdløkken

– En stor ære. Samtidig helt vilt. Blåmuggosten vår «Kraftkar» ble til ved en tilfeldighet for tolv år siden. Nå lever den sitt eget liv over hele verden, sier ostebonde Kristin Waagen ved det vesle gårdsmeieriet Tingvollost på gården Saghaug på Nordmøre.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

3 måneder for 599,-

Helg + Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
3 måneder for 699,-

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
3 måneder for 749,-

Neste artikkel