Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mann tiltalt for å ha latt jakthunder jage bjørner

En mann fra Hedmark er tiltalt for å ha latt jakthundene sine jage tre bjørner over en strekning på nesten fem kilometer. 

Mannen som er tiltalt for brudd på naturmangfoldsloven, må møte i Sør-Østerdal tingrett senere i år. Illustrasjonsfoto: Volodymyr Burdyak / Colourbox

Mannen er tiltalt for brudd på naturmangfoldsloven. Hendelsen skal ha skjedd i slutten av mars i fjor, like etter at bjørnene hadde kommet ut fra vinterhiet, ifølge NRK. Det skal ha dreid seg om en binne med to unger.

Statens naturoppsyn hadde fulgt med på bjørnebinna med to unger på Flishøgda i Elverum. De undersøkte spor i området og mener to hunder forfulgte og jagde bjørnene i mer enn 4,7 kilometer.

– Bjørnen blir sett på som særlig sårbar tidlig på våren. Den har da ligget i hi fra høsten før, den hadde unger og er i en vanskelig situasjon med tanke på ernæring.

– Bjørnen trenger litt tid på å komme i gang etter å ha ligget i dvale hele vinteren. Derfor er det en grov overtredelse etter det statsadvokaten legger til grunn, sier politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt til NRK.

Annonse

Den tiltalte nekter straffskyld, ifølge hans advokat Jørn Mejdell Jakobsen. Rettssaken skal går for Sør-Østerdal tingrett, men saken er ikke berammet.

(©NTB)

Neste artikkel

Regjeringa vil halde fram med differensiert arbeidsgivaravgift