Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kommunen har søkt om å felle hele Slettåsflokken

Trysil kommune, ved ordfører Erik Sletten (Sp), har sendt søknad til Miljødirektoratet om å få skadefelle alle ulvene i Slettåsflokken.

Trysil-ordfører Erik Sletten (Sp) har bedt om felling av hele Slettåsflokken. Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

I februar ba Trysil-ordføreren om å få felle en nærgående ulv i kommunen. Det gjaldt da en ulvetispe fra Slettåsreviret, som skapte bekymring i bygda Søre Osen etter å ha gått tett inn på hus og folk. Søknaden ble avslått av Miljødirektoratet.

LES OGSÅ: Trysil-ordføreren ber om felling av nærgående ulv

– Blitt sosialisert

VG melder at ordføreren i Trysil kommune i forrige uke leverte en ny søknad. Denne gangen krever kommunen at hele Slettåsflokken må skadefelles.

Årsaken er at ulvene viser liten skyhet. De har ved flere anledninger vært tett på husene og vandret over gårdsplassene.

– Jeg tenker at når en hel flokk opptrer på denne måten, er det en hel flokk som har blitt sosialisert og har et atferdsmønster som går igjen for flokken som helhet, sier ordfører Sletten til VG.

LES OGSÅ: Miljødirektoratet avslår felling av nærgående ulv i Trysil

Annonse

Strekene viser bevegelsene til den ene av de merkede valpene mandag. Foto: NINA/Trysil Fellesforening

Får bekymrede telefoner

Mandag denne uken var flere av ulvene utenfor huset til Dagfinn og Astrid Hagen i Søre Osen. De åt på et elgkadaver, og den ene ulven var 15 meter fra husveggen, viser sporloggen.

LES OGSÅ: Ulv skutt i Hedmark

– Jeg turte ikke å gå ut, men mannen min gikk ut for å se hva de hadde holdt på med. Han fant straks elgkadaveret, som lå spredt rundt i hele akebakken til barnebarna våre, sier Astrid Hagen til Nationen.

Til VG sier Trysil-ordføreren at han jevnlig får bekymrede telefoner om observasjoner av ulv i området, at barnelek ute på ettermiddagen og kveldstid begrenses og at mange kjenner ubehag ved å bruke skogen til treningsturer.

LES OGSÅ: Ulveflokken åt elgkalv 15 meter fra husveggen

Neste artikkel

Ulv drepte 13 sauer i Finnmark – fire rein er også funnet døde