Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kaller Sp-politikers utspill etter råkjøring håpløst

Hårek Elvenes (H) har ingen sympati for Magnhild Vik (Sp) som mistet førerkortet 2. påskedag, og er uenig i at folk i distriktene forskjellsbehandles. 

Magnhild Vik (Sp) mistet førerkortet 2. påskedag og har uttalt at situasjonen er en forskjellsbehandling av folk i distriktene. Foto: Senterpartiet

– Det var nesten så jeg ikke fant ord som var dekkende nok da jeg leste utsagnet. Min første reaksjon var at det er en fullstendig håpløs tanke, sier stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen på Stortinget, Hårek Elvenes (H), til NRK.

Utsagnet han sikter til kommer fra senterpartipolitikeren Magnhild Vik i Rauma kommune i Møre og Romsdal, som 2. påskedag mistet førerkortet i seks måneder for å ha kjørt i 103 kilometer i timen i en 80-sone.

– Ikke kollektivtilbud

Hun mistet sertifikatet fordi hun hadde seks prikker fra før, og de tre nye førte til førerkortbeslag.

Vik omtalte selv situasjonen som en forskjellsbehandling av folk i distriktene.

– Vi har ikke et kollektivtilbud. Det får helt andre konsekvenser og større økonomiske konsekvenser for oss enn for dem som har trikk, buss og tog de kan bruke, sa Vik, som sier hun er avhengig av førerkort for drive gården.

Våronna

Annonse

Elvenes er uenig og omtaler utspillet fra Vik som "det mest ekstreme kravet om særbehandling for bønder fra en Senterparti-politiker noensinne".

– Og det sier sitt. Å kreve at bønder skal være unntatt fra fartslovene er komplett kunnskapsløst. Hva med alle andre som er avhengig av bilen i sitt levebrød? Skal ikke fartsgrensene gjelde for taxisjåfører også, spør Elvenes.

Til NRK sier Vik:

– Jeg kan ikke la være å gjøre arbeidet jeg må gjøre i våronna. Jeg er avhengig av å kjøre traktor, ellers må jeg leie inn noen som kan gjøre det. Å finne noen som er kompetent til å kjøre traktor med landbruksredskaper, og som er villig til å jobbe de timene jeg gjør, mener jeg er umulig på så kort varsel, sier hun til NRK.

Neste artikkel

Nye tiltak mot innleie