Hvorfor elsker nordmenn gårdsliv i beste sendetid?

Gårdbrukere som jobber, forelsker seg og konkurrerer fenger tv-seerne. Mange liker å drømme seg bort fra byen, sier medieforskere.

Lever annerledes: Erik Alfred Tesaker i NRK-serien Oppfinneren tror tv-programmet er et fint alternativ til hverdagens stress og mas. Her er han avbildet i snekkerverkstedet som har maskiner som er godt over 100 år gamle. Foto: NRK.

Tv-serier

Et knippe tv-serier med gården som ramme

Farmen

Tv-serie som har gått på TV2 siden 2001. Konseptet går ut på at 12–14 mennesker skal bo og leve på en gård slik de gjorde for 100 år siden. Her skal de «overleve» ved å samarbeide så godt som mulig.

Jakten på Kjærligheten

Serien har gått på TV2 siden 2004. Programkonseptet er utviklet i Storbritannia med tittelen Farmer Wants a Wife. Konseptet går ut på at en singel bonde velger ut fire potensielle partnere som skal bo sammen med vedkommende på gården noen uker.

Oppfinneren

NRK-serie som startet høsten i 2016. På det gamle småbruket Øystøl i Flekkefjord kommune ønsker Erik Alfred Tesaker og familien å skape sitt selvforsynte mekanisk paradis. Snekkerverkstedet på gården står sentralt, og verkstedet har en av Skandinavias best bevarte vann- og reimdrevne maskinparker i sitt slag.

Superbonden

NRK-serie som startet høsten 2016. I løpet åtte episoder skal ti bønder fra hele landet konkurrere i kunnskap og ferdigheter knyttet til bondeyrket. Bøndene må blant annet kjøre traktorhinderbane og vise at de behersker å dra tømmer etter en hest,

Det gode bondeliv

Dansk livsstilsserie med originaltittel «Bonderøven.» Serien ble vist på NRK denne høsten. Her prøver hovedpersonen seg på selvberging. Målet er å leve et enkelt liv sammen med familien.

Bønder i By’n

Serie sendt på TV2 høsten 2014. Her får byfamilier hjelp av erfarne bønder i hvordan de skal leve et sunnere og bedre liv.

Han har på kort tid blitt tv-kjendis uten at det plager ham stort. Stedet der han bor er nemlig et avsidesliggende småbruk langt fra nærmeste nabo.

Jakten på det gode liv

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Dette er kandidatene til årets lokalmatgründer