Heimebrygga tradisjonsrikt juleøl

Så lenge vi har feira jul, har øl vore ein del av tradisjonen. I det gamle bondesamfunnet kunne du få bot om du ikkje brygga øl til jul.

Med industrialiseringa flytta fleire folk til byane, og bryggeria tok over mykje av ølbrygginga til jul. Her interiør frå Frydenlund bryggeri. Foto: Anders Beer Wilse/ Dextra Photo / Norsk Teknisk museum

– Det er den hemmelege oppskrifta til mormor, seier han og smiler lurt.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Nye forhandlinger om ambulanseflypilotene