Retrovasjon gir muligheter

Ekte: Økt salg av lokalmat bygger på ønsket om å spise og drikke noe ekte og troen på at dette gir en bedre opplevelse, skriver kronikkforfatterne.

Avdem Gardsysteri sin Huldreost er en brunost utenom det vanlige, med fjellurtene einebær, kvannfrø og norsk akevitt. Den er så spesiell at den høster priser og selges på verdens beste restaurant Noma i København. Basisen er ingredienser som hadde en særegen plass i nordisk tradisjon, innen folkeliv og som legemiddel. Det er når noen klarer å fornye med basis i tradisjon at vi kaller det retrovasjon.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Konserverer kjøttet med bestefars metode