Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frank Aarebrots bortgang

Minne: Frank Henrik Aarebrot (1947-2017). Foto: NTB scanpix

Vi kondolerer.

Arbeiderpartimann og EU-tilhenger. Det er ikke jeg. Men alle mennesker har flere sider. Minst. De fleste har berøringspunkter. Jeg røyker. Det gjorde Frank også. Nikotinminoriteten! Derfor var jeg så heldig å få ham for meg sjøl i en kaffepause på røykebalkongen på et hotell i Oslo sentrum en vårdag i 2015 på et dagsseminar der temaet var landbrukspolitikk. Jeg benytta anledningen til å beklage meg over hvor vanskelig det er å få dikt på trykk i pressa nå for tiden - og han hadde sjølsagt en sann historie fra virkeligheten på lager.

Han fortalte historien om sin bestefar, som var typograf i Sogns Avis den gangen Sogns Avis var redaktøren og setteren, punktum. Redaktøren var periodedranker. Så med mellomrom fant bestefar seg i den situasjonen at han ikke bare måtte sette avisa, men også velge hva som skulle settes. Og bestefar var ikke bare typograf - han skrev dikt også ..

Annonse

Så der satt abonnentene innover i fjordane og venta på siste nytt fra jordbruksforhandlingene i dette organet for Norges Bondelag. I stedet fikk de bestefars dikt. Sjølsagt vakkert presentert og uten en eneste tyrkleif. Du verden!

Takk for laget, Frank Henrik.

Neste artikkel

Kvinne er kvinne verst