Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Villsvin avlivet etter angrep på mann

Mannen i 30-årene som ble bitt av et rømt villsvin på Fiskå i Strand kommune i Rogaland, ble bitt for over en uke siden. Dyret ble avlivet på stedet.

Et rømt villsvin krysser Fiskåvegen i Strand kommune i Rogaland lørdag formiddag. Foto: Julia Voster / NTB scanpix

Med en viss forsinkelse ble operasjonssentralen i Sørvest politidistrikt varslet om hendelsen lørdag fra et lokalt lensmannskontor. Opplysningene gikk ut på at mannen var innlagt på Stavanger universitetssjukehus.

– Det er en stygg bittskade, sa operasjonsleder Kjetil Føyen i Sørvest politidistrikt til NTB. Han tok imidlertid forbehold om at hendelsen ikke var dagsfersk.

• Les også: Villsvin skutt etter bankangrep i Tyskland

Den uheldige mannen skulle ha blitt skadd i i en arm eller et bein. Det var et av hans egne dyr som bet og som ble avlivet på stedet etter hendelsen.

Annonse

– Var i kontakt med vedkommende som ble bitt. Hendelsen skjedde for en uke siden og han er i god form, skrev politiet på Twitter lørdag kveld.

Viltnemnda rykket ut for å finne det voldelige villsvinet lørdag, men da opplysningen kom om at hendelsen var en uke gammel, ble søket avblåst. Likevel måtte to jegere ut lørdag for å se etter et annet villsvin fra samme besetning som også hadde rømt, men dette dyret hadde ikke bitt noen, skriver Stavanger Aftenblad.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.05. Først flere timer senere ble det klart at hendelsen var over en uke gammel.

Neste artikkel

Landbruksministeren ble beroliget etter dyrevelferdsmøte