Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Uoppmerksom traktorfører hadde griseflaks i kollisjon med tog

- Traktorføreren var uoppmerksom og «satt på traktoren og halvsov». Vedkommende oppdaget jernbanelinja og toget for sent og skle dermed ut på sporet. Det endte med et sammenstøt, sier Ragnar Øverland ved Hedmark politidistrikt til avisa Østlendingen. Politiet fikk melding om kollisjonen like før klokka 12.30 tirsdag ettermiddag. Hendelsen skjedde på en usikret planovergang i Våler i Hedmark.

Uskadd traktorfører

Toget traff traktorens framhjul og front. Det gikk bra med føreren av traktoren. Han kom uskadd fra hendelsen, ifølge avisa Glåmdalen.

Les også: Bonde fikk armen i klem under traktorhjul

Politiet har vært på stedet og hendelsen vil ende som en ren forsikringssak. Toget fikk ingen skader i sammenstøtet og det kunne kjøre videre.

Jernbaneverket opplyser at det ikke var noe ordinært godstog som var innblandet i ulykken, men en mindre farkost, en såkalt skinnetraktor.

Annonse

Avviser «halvsoving»

Traktorføreren selv avviser overfor Østlendingen at han skal ha halvsovet bak rattet, slik som politiet beskiver hendelsen. - På stedet kan man tydelig se 20 meter lange bremsespor. De ville ikke ha vært der, om jeg hadde sovet, sier han til Østlendingen.

Les også: Skøytestjernen Sverre Lunde Pedersen fikk bilen påkjørt av traktor

Han erkjenner at han hadde flaks, da traktoren hans ble påkjørt av toget. - Dette kunne ha blitt en veldig stor sak. Det ble det heldigvis ikke, sier Dahl. http://www.ostlendingen.no/nyheter/sol%C3%B8r/hadde-englevakt-kom-fra-togpakjorsel-uten-skader-1.6720258

Neste artikkel

Statens vegvesen: – Bedre med kø enn mange avkjørsler