Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tysnes-bonde må møte i retten på grunn av vanskjøtte sauer

En bonde i Tysnes i Hordaland har hatt sauene gåande ute året rundt gjennom flere år. Nå må saueeieren møte i retten, skriver Tysnesbladet.no.

Etter hvert som årene har gått, har dyra blitt ville, og er til sjenanse for folk som bor i området. - Vi har hatt stående skyteordre, og i høst har jegere skutt tre dyr, sier Svein Rimestad, veterinær og seniorkonsulent i Mattilsynet i Sunnhordland. Men på grunn av den forestående rettssaken har jegerne fått melding om å vente med å skyte fleire dyr, ifølge avisa Sunnhordland. Rimestad forteller at mange har tatt kontakt med Mattilsynet om denne saken. Sauene går inn i hager og annen innmark for å få tak i fôr. Flere av sauene skal også ha sultet i hjel.

Les også: Store sauetap innenfor rovdyrgjerde

Les også: Kan få betalt for klimasmart beiting

Annonse

Les også: Stabilt nivå av radioaktivt cesium i beitedyr

Statsadvokaten har tiltalt bonden for brudd på dyrevelferdsloven. Dermed står saueeieren i fare for å miste retten til å holde småfe. - Eieren har fått frist fram til rettssaken på å skaffe jegere selv som kan avlive dyra. Det blir ingen enkel oppgave. Jeg har vært på inspeksjon i området. Sauene har blitt så ville at de holder seg langt unna folk, sier Rimestad.

Neste artikkel

Tror økte kraftfôrpriser er feil medisin