Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Samferdsel Logistikkproblemer

Posten: Dyrt og dårlig. Foto: NTB scanpix

For en snau måned siden ventet jeg en liten forsendelse i posten. Den var liten og lett, så den ble sendt som brevpost. Postet i Ålgård 4.september. Og tenk – allerede den 9. september lå den i min postkasse. Kun 5 dager helt fra Ålgård! Strekningen Ålgård – Lista tar meg snaue 2 timer med bil, hvis jeg overholder fartsgrensene.

Jeg ventet også en sending fra Frankrike i samme tidsrom . Den var av samme størrelse og vekt som den fra Ålgård, så også denne ble sendt som brevpost. Postlagt i Paris den 21. september, og allerede den 26. september lå sendingen trygt i min postkasse. Kun 5 dager helt fra Paris – ikke noe å utsette på det.

Jeg ventet også på en sending nordfra. Den var noe mindre enn de to ovennevnte, så den ble selvfølgelig også sendt som brevpost. Den ble postet i Mosjøen den 18. september, og miraklenes tid er visst ikke forbi, for allerede i dag – den 28. september, ble den levert i min postkasse. Tenk – bare snaue 2 uker helt fra Mosjøen.

Annonse

Fremdeles er det slik at om jeg er i behov for noen deler til min trofaste gamle Volvo, og som de ikke har på lager hos min utmerkede forhandler Hunsbedt Bil AS i Kvinesdal, så må jeg bare sørge for å ringe Gøteborg før klokken 1500 på ettermiddagen, så ligger delene trygt på disken i Kvinesdal neste morgen før klokken 0800. Alltid! Om Volvo bruker Posten til slike leveringer? Nei, er du gal. Volvo har skjønt betydningen av god service og velfungerende logistikk.

Min mening er at Posten har et kjempeproblem med begge deler. Men blodpriser på sine takster, det er de veldig flinke til.

Neste artikkel

Til legen med Über?