Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rundballmysteriet kan ha en naturlig forklaring

Politiet startet etterforskning av ulovlig jakt etter at det ble funnet åtte rundballer med «kulehull» og blodspor. Nå sier ekspert at mysteriet kan ha en naturlig forklaring.

Åtte rundballer ble funnet hullete og blodige i Tufsingdalen i Hedmark tirsdag. Foto: Politiet

Tirsdag startet politiet etterforskning etter at åtte rundballer ble funnet blodige og med det som ble omtalt som «kulehull» i Tufsingdalen i Hedmark, skriver Østlendingen.

– Det er skutt på det vi antar er elg natt til tirsdag. Det som gjør saken ekstra urovekkende er at enkelte av rundballene har kulehull med inngang fra flere sider, sa Pål Vegard Nystuen i politiet til avisen tirsdag.

Nå kan imidlertid ting tyde på at det er noe helt annet som har skjedd. Jon Horten i fallviltgruppa i Os har vært og sett på rundballene, og mener hullene og blodet har en naturlig årsak.

– Det er noen muskuløse elgokser som har gått rundt rundballene, og de må også få utløp for sin frustrasjon. Hvis en feier geviret mot rundballene vil plasten bli revet sunt og det vil være veldig blodig. Også hvis det har vært litt småkrangling og en av oksene har fått et rift i kjaka kan det bli litt blod. Hvis bare noen dråper er gnidd ut over kan det se mye ut, sier Horten til Østlendingen.

• Les også: Skyter med pil og bue på rundballer

Annonse

Han sier også at størrelsen på hullene ikke samsvarer med hagleammunisjon.

Lensmann Knut Normann Mælen ved Tynset lensmannskontor ser ikke noen grunn til å tvile på Hortens konklusjon.

– Her har nok melder overreagert. Det er lov å ta feil, men selvsagt burde det ha vært konferert med Jon Horten først. Vi forsøkte å få kontakt med fallviltgruppa, men lyktes ikke med det, sier Mælen til Østlendingen.

Neste artikkel

Klimakutt eller matproduksjon?