Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Revejegere ulover 10.000 kroner i skuddpremie på mårhund i Nordreisa

Mårhund skal ha blitt oberservert flere ganger i Nordreisa kommune i Troms. Klarer du å felle det svartelistede rovdyret, kan du innkassere 10.000 kroner i skuddpremie.

Mårhund skal nok en gang være observert i nedre Reisadalen. Dyret er en innvandrer fra østlige deler av Sibir og herfra «invaderte» den raskt Finland.

- Der har den i enkelte områder blitt en katastrofe for dyre- og fuglelivet. Den spiser bortimot alt den kommer over og formerer seg raskt, sier Ottar Remmen i revejaktprosjektet Tura AS til avisa Framtid i nord.

Har du sett eller skutt mårhund? Tips Nationens journalist

Siden mårhunden er uønsket i norsk natur kan den jaktes på hele året. Mårhunden er foreløpig sjeldent innslag i norsk fauna og det finnes få registrerte observasjoner av dyret.

Les også: Alle innmeldte observasjoner av mårhund viste seg å være andre dyr

- Når det nå med, stor sikkerhet, flere ganger har blitt observert ved Snemyr og ved Galsomelen i høst, må vi ta mårhunden på alvor. Også i fjor var det flere som mener de har sett mårhund i samme område, forteller Remmen.

Annonse

Revejaktprosjektet administrerer i dag en skuddpremie på 10.000 kroner til den som greier å få skutt den første mårhunden i Reisa.

Les også: Her trives mårhunden best

- Premien gis av Avfallservice og Ymber. Vi håper at vi med dette greier å få folk til å jakte mer bevisst etter den. Nå er mårhunden et dyr som liker å sove mye på vinteren, men selv om den nå kanskje har lagt seg, vil den dukke opp igjen på fine dager, forklarer Remmen til lokalavisa.

Har du sett eller skutt mårhund? Tips Nationens journalist

Neste artikkel

Bonde risikerer å måtte ta sauene ut av rovdyrsikker innhegning for å gi plass til bjørn