Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Q-meieriene sikret omsetningsrekord for Kavli i 2014

I 2014 hadde Kavli-konsernet for første gang driftsinntekt på over tre milliarder kroner. Mye takket være Q-meieriene og vekst i utlandet.

Meieriproduktene til Q-meieriene sørger for vekst hos Kavli-konsernet. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase

Kavli-konsernet, som blant annet eier Q-meieriene, offentliggjorde lørdag regnskapstall for 2014. Tallene viser at de for første gang passerer driftsinntekter på over tre milliarder kroner. Konsernet har økt omsetningen med nærmere én milliard kroner de siste fem årene.  

– I 2014 har vi gjennomført investeringer, oppkjøp og andre tiltak som gjør oss klare til fortsatt vekst i omsetning og lønnsomhet, sier konsernsjef Erik Volden i en pressemelding.

Les også: Q-meieriene vil utvide og jaktar på meir mjølk

Omsetningen vokste i 2014 med 10,9 prosent fra året før, og selskapet fikk et driftsresultat på 221,5 millioner kroner før skatt. Det er opp 20,9 prosent fra 2013.

Q-meieriene drar opp resultatet

Q-meieriene bidrar til vekst for hele konsernet. Kavli har investert i det norske meieriselskapet helt siden det ble etablert i 1998. Det har de siste årene har gitt gode resultater.

– De største mulighetene for organisk vekst ser vi for Q-meieriene, hvor vi er en liten utfordrer i det norske melkemarkedet. Her tenker vi oss imidlertid nøye om før hver investering, siden vi er avhengige av forutsigbarhet for å få avkastning på investeringene, sier Volden i pressemeldingen.

Han påpeker at det i 2013 ble gjennomført en endring i rammebetingelsene som fikk en betydelig negativ effekt i 2014.

Annonse

Dette bidro til at Q-meieriene, på tross av økt omsetning, fikk svakere driftsresultat i 2014 enn året.

Q-meierienes salgsvekst i dagligvarebutikkene økte med 80 millioner kroner i fjor, noe som gir en vekst på sju prosent sammenlignet med året før.

Vekst i utlandet

Kavli-konsernet er etablert i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Storbritannia. De siste fem årene har konsernet doblet omsetningen i Sverige og Storbritannia ved organisk vekst og oppkjøp. I

Les også: Q-bønder splitta om større regionar for mjølkekvotar

Kavli har i 2014 investert ytterligere i Storbritannia og Sverige gjennom blant annet oppkjøp av Svenska Smakupplevelser AB, som leverer kjølte sauser og dressinger på det svenske markedet.

Kavlifondet, som en allmennyttig stiftelse som gir betydelige summer til humanitært arbeid, forskning og kultur, eier Kavli-konsernet. 56 millioner av fjorårets overskudd overføres nå til Kavlifondet, ifølge konsernet.

Neste artikkel

Svakere resultat for Tine: - Vi kjenner på konkurransen