Prøver med makk, møkk og mørketid

Kor mykje mat går det å dyrke i permafrost på Svalbard? Nesten alt ein treng, meiner kokken Benjamin Vidmar.

Vil gjere: Benjamin Vidmar kom til Longyearbyen fyrste gong i 2007, som kokk på eit cruiseskip. No vil han gjere byen sjølvforsynt. Alle foto: Siri Juell Rasmussen.

Benjamin Vidmar tek ein kort pause i den entusiastiske utlegginga, snur seg 180 grader og peikar nedover Longyeardalen, til eit gamalt trehus nedanfor kyrkja.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
8 uker for 199,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
8 uker for 249,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
8 uker for 299,-

Neste artikkel

Uønsket sommergjest på Jomfruland