Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny Tine-satsing: Få melk fra ei ku i nabolaget ditt

Fra og med mandag vil Tines melkekartonger komme fra en gård nær forbrukeren - og merkes med hvor melka kommer fra.

Med sin nye "regionalmelk" ønsker Tine å sette fokus på bøndene som leverer råvarene deres.

- Nordmenn flest foretrekker melk fra sitt eget nærområde. De vil vite mer om hvor maten de spiser kommer fra og hvem som har produsert den, sier konserndirektør Hege Holter Brekke i TINE Markedskategorier.

Les også: Ny kvoteordning for melk

Målet er å øke engasjementet for og nærheten til norsk melk.

Bønder på kartongen

Noen av gårdene i Tine-samvirket blir presentert på kartongen, for å fortelle om hverdagslivet på mange gårder rundt omkring i Norge.

Annonse

Les også: Inspirasjonsdager skal tenne nye og unge melkebønder

Totalt vil 20 gårder presenteres på 30 forskjellige nye melkekartonger, i variantene TineMelk Hel, Lett, Ekstra Lett og Skummet.

- Gjennom melkekartongen inviterer vi nå forbrukerne hjem til et utvalg av de omkring 10 500 små og store Tine-gårdene og samdriftene landet rundt, sier Holter Brekke.

Melk fra hele Norge

Det vil også være linker på kartongene til nettsider der forbrukerne kan lære mer om bøndene, kuene, melka og gårdene i de forskjellige regionene, som er som følger: Østlandet, Sørvestlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Les også: Store melkebønder i sentrale strøk trives bedre og har større framtidstro

-Vi vet at svært mange av oss er stolte over melka fra sin region. Det har vi tatt på alvor, og styrer ut fra at all melk som produseres i en region skal komme forbrukere i den samme regionen til gode, sier Holter Brekke.

Neste artikkel

– Slutt å drømme om traktor på lastebil