Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norges bakerlandslag best i Norden

Det norske bakerlandslaget stakk av med seieren i Nordic Bakery Cup i Stockholm.

Det norske bakerlandslaget er for første gang nordiske mestre i baking. Fra venstre coach André Løvaas, Fredrik Lønne, Trude Beate Brendehaug og Ivar Bakke. Foto: Vest Vind Media

Det norske laget som deltok i helgens mesterskap, består av Ivar Bakke, Fredrik Lønne og Trude Beate Brendehaug, i tillegg til bakertrener Erlend Løken Volden og coach André Løvaas.

– Det er drømmen om gullet i Nordic Bakery Cup som har drevet oss. Det er det som har trigget oss, sier en rørt og glad Ivar Bakke til kommunikasjonsbyåret Vest Media.

Laget konkurrerte i kategoriene brød, søtbakst og brødskulptur. Det norske laget vant gull i kategoriene brød og søtbakst og tok i tillegg gullet sammenlagt.

Annonse

– Dette betyr utrolig mye for den norske bakerbransjen. Vi har et langsiktig mål om å konkurrere i verdensmesterskapet og dette var en viktig avsjekk om at vi nivåmessig er der vi skal være. Dette gullet smaker utrolig godt og er en viktig motivator for alle som jobber hardt for å komme til bake-VM. I tillegg er det til stor inspirasjon for hele bransjen, sier daglig leder i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke, til byrået.

Det norske bakerlandslaget har fra før av flere sølvmedaljer i det nordiske mesterskapet som arrangeres hvert år. I årets konkurranse tok Danmark på andreplass og Sverige tredjeplass.

Neste artikkel

Harde fronter i debatt mellom Norges største kjede og utfordrer