Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

MDG med grønn bønn til Venstre og KrF 

Miljøpartiet De Grønne ber Venstre og KrF om å bruke sine mandater i Stortinget til å tvinge gjennom en bedre klimapolitikk. 

Miljøpartiet De Grønnes frontfigur Une Bastholm redegjorde fredag for partiets viktigste prioriteringer i neste stortingsperiode. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

MDG fikk inn én representant i høstens valg, nemlig frontfigur Une Bastholm. Hun presenterte fredag noen av partiets ferske prioriteringer ved starten av en ny stortingsperiode.

– Vi oppfordrer både KrF og Venstre til å vende seg mot Stortinget for å skru opp ambisjonene og sikre et bredt flertall for en bedre klimapolitikk, med eller uten regjeringen, sier Bastholm.

• Les leserinnlegg: Klimasmart distriktsjordbruk

Hun ser håp i at KrF nylig avsluttet samtalene med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre om et bindende samarbeid mellom de fire partiene på borgerlig side. Bastholm understreker at uenighet om klimapolitikk var grunnen til at budsjettforhandlingene i fjor høst var nær ved å bryte sammen.

Annonse

• Les mer: Varsler mindre olje og mer naturvern

Foruten klima- og miljøpolitikk vil MDG de neste årene legge mest vekt på å styrke innsatsen for åpenhet i politikk og forvaltning, kjempe for en rusreform, en mer human asylpolitikk og bedre integrering.

Neste artikkel

EU kaver i Middelhavet